1 Ekim 2017 Pazar

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı er ve uzman erbaş alımı

Yazar Tarih 1 Ekim 2017 Pazar
Ağustos ayında duyurusu yapılmış olan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı er ve uzman erbaş alımı başvurularında son günlere gelindi. Adaylar en geç bugün başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Devlet Personel Başkanlığı Tarafından Ağustos ayında yapılmış olan duyuruya göre, Milli Savunma Bakanlığı'na Bağlı olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı er ve uzman erbaş alımı yapacaklarının duyurusu yapmışlardı. Ancak başvurular artık sona eriyor. Alımlar Sözleşmeli olarak yapılacak olup, Sözleşmeli Er Alımı ilanına başvuru yapacak adaylar en az İlköğretim mezunu ve Sözleşmeli Uzman Erbaş alımı ilanına başvuru yapacak adaylar ise en az Lise mezunu olmak zorundadırlar.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR? 

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına başvuru yapacak adaylar öncelikle eğitim şartlarını taşımaları, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, her ne sebeple olursa olsun askeri okullardan veya TSK den ilişkisi kesilmemiş olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak ve terör örgütleri tarafından yapılan eylemlere katılmamış olmak, ilanın tam metninde verilen boy ve kilo ölçümlerine uygun olmak, Uzman Erbaşlar için Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış veya başvurduğu esnada yapıyor olmak ve Birlik Komutanlıklarınca düzenlenecek olan nitelik belgesinde “Uzman Erbaş Olur” kararı bulunmak, Er için Askerlik hizmetini er ve erbaş olarak tamamlamış olmak, 25 yaşını bitirmemiş olmak ve silah taşımasına bir engeli bulunmamak şartları aranır. 
BAŞVURULAR SONA ERİYOR!
Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ilanına başvuru yapacak adaylar için son güne gelindi. Adaylar başvurularını engeç bugün içerisinde gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Milli Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinde bulunan başvuru formuna göre başvurularını online olarak yapacaklardır. Adaylar aşağıda başvuru kılavuzlarına ve başvuru linklerine ulaşabilirler. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Alımı Başvuru Kılavuzu Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Uzman Erbaş Başvuru Kılavuzu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder